Companii

Turiştii străini care au venit în România pentru tratamente medicale în primele şase luni din 2021 au lăsat circa 10 milioane lei

Cel mai popular tip de turism medical este cel stomatologic, mulţi turişti străini vin în România pentru a-şi rezolva diversele probleme stomatologice.

Cel mai popular tip de turism medical este cel stomatologic, mulţi turişti străini vin în România pentru a-şi rezolva diversele probleme stomatologice.

Autor: Miruna Diaconu

22.09.2021, 16:15 84

♦ Mulţi turişti străini care vin în România pentru diferitele tratamente medicale aleg ţara noastră datorită faptului că serviciile medicale de pe piaţa locală, publice sau private, sunt mai ieftine faţă de ţările vestice.

Cei peste 1.700 de turişti străini care au venit în România pentru tratamente medicale în primele şase luni ale acestui an au lăsat circat 10 milioane lei, ceea ce înseamnă că fiecare turist a cheltuit o sumă de aproape 6.000 lei, conform calculelor ZF pe baza datelor Institutului Naţional de Statistică.

În al doilea trimestru al acestui an, numărul turiştilor veniţi în scopuri medicale în România a fost de 1.200 de persoane, faţă de puţin peste 500 în primele trei luni ale acestui an.

Mulţi turişti străini care vin în România pentru diferitele tratamente me­dicale aleg ţara noastră datorită fap­tului că serviciile medicale de pe piaţa lo­cală, publice sau private, sunt mai ief­tine faţă de ţările vestice. Cel mai cău­tat serviciu medical este stomatologia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO