Companii

Un turist străin lasă peste 2.600 de lei pe vacanţa în România: creşterea preţurilor i-a determinat pe turişti să scoată mai mulţi bani din buzunare. În primele şase luni ale acestui an, circa 630.000 de turişti s-au cazat în pensiunile şi hotelurile locale

Un turist străin lasă peste 2.600 de lei pe vacanţa...

Autor: Miruna Diaconu

19.09.2022, 17:20 94

Un turist străin care vrea să îşi facă vacanţa în România trebuie să îşi aloce un buget de 2.600 lei, conform datelor Institutului Naţional de Statistică cu privire la cheltuielile străinilor în primele şase luni. Suma cheltuită de un turist străin în primele şase luni este mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anilor trecuţi, ceea ce arată faptul că majorarea preţurilor pe diferite paliere se resimte şi în suma cheltuită de străini în România.

În primele şase luni ale acestui an, marcate fiind încă de restricţiile privind criza sanitară, cât şi de izbucnirea războiului, circa 630.000 de turişti s-au cazat în pensiunile şi hotelurile locale, cheltuind circa 1,6 miliarde lei.

Mai bine de jumătate dintre turiştii străini au venit în România în scopuri de business, iar restul au sosit cu scopuri profesionale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO