Companii

Turismul primeşte 400 milioane de euro în PNRR: turismul eco, cultural şi balnear sunt principalele segmente care vor putea primi bani

Turismul primeşte 400 milioane de euro în PNRR:...

Autor: Miruna Diaconu

11.04.2021, 09:56 470

► Una din investiţiile prevăzute în componenta turismului din PNRR este aceea de investiţii în turismul balnear în concordanţă cu principiile tranziţiei verzi.

► Turismul balnear reprezintă circa 8% din totalul sosirilor turiştilor în 2019, dar este şi unul dintre cele mai afectate segmente ale turismului în 2020.

Bugetul iniţial de negociere prevăzut în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru turism este de 400 mil. lei. Principalele seg­mente care vor primi bani prin PNRR vor fi turismul eco, cel cultural şi balnearul, cel din urmă fiind şi unul dintre cele mai afectate anul trecut de efectele pandemiei, ne­putând să funcţioneze la capa­citate ma­xi­mă din cauza restric­ţiilor privind cen­trele spa şi de tratament.

Turismul balnear reprezenta în 2019 cir­ca 8% din totalul sosirilor turiştilor în uni­tă­ţi­l­e de cazare din ţară. Una din investiţiile pre­văzute în componenta turismului din PNRR este aceea de investiţii în turismul bal­near în concordanţă cu principiile tranziţiei verzi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO