Companii

Turismul, într-un nou declin: În luna noiembrie doar 338.000 de turişti au sosit în unităţile de cazare. „Luna noiembrie a fost una dintre cele mai dificile luni, oamenii au stat în expectativă“

Turismul, într-un nou declin: În luna noiembrie doar...

Autor: Miruna Diaconu

07.01.2021, 12:00 132

În luna noiembrie s-au impus noi restricţii privind limitarea răspândirii virusului, lucru ce a putut fi observat şi în faptul că numărul turiştilor români care au plecat în afara ţării a fost mai mic cu 68% faţă de aceeaşi lună din 2019.

Luna noiembrie a reprezentat pen­tru turismul din România un nou val de scăderi, astfel că în unităţile de cazare au sosit doar 338.000 de turişti, cu 62% mai puţini faţă de aceeaşi lună a anului trecut, conform datelor Institutului Naţional de Statistică. Noul val de scăderi ar putea fi explicat prin faptul că în luna noiembrie au existat noi restricţii privind limitarea răspândirii virusului, ceea ce a în­sem­nat un număr mai mic de turişti care au droit să plece în vacanţe.

„Noiembrie a fost una dintre cele mai dificile luni, la jumătatea lunii oc­tom­brie s-au impus noi restricţii şi dacă ne gândim, în noiembrie, postse­zo­nul de vară, începând cu septembrie până în ianuarie, s-a călătorit cel mai puţin. Mulţi au aşteptat 1 decembrie, când s-a mai călătorit în ţară şi chiar şi afară, dar au preferat să aştepte ca să vadă ce se va întâmpla de sărbători. În noiembrie au fost aplicate şi măsuri mai drastice, noiembrie nu este o lună puternică pentru turismul intern, dar în alţi ani se mergea mult în staţiunile balneare, care sunt închise. Oamenii au stat mai mult în expectativă“, spune pentru ZF Traian Bădulescu, con­sultant în turism.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO