Companii

Turismul de business a adus 13 mil. euro la Howard Johnson

23.01.2007, 13:42 16

Hotelul de cinci stele Howard Johnson Grand Plaza din Capitala a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 13 milioane de euro, o usoara crestere fata de cifra de afaceri raportata in 2005.
Unitatea a realizat o cifra de afaceri de 12,5 milioane de euro in 2005, in crestere cu 51% fata de 2004, si o dublare a profitului fata de aceeasi perioada, pana la valoarea de un milion de euro. Anul 2005 a fost primul an complet de functionare a hotelului.
"La cresterea cifrei de afaceri au contribuit atat veniturile realizate din vanzarea de camere, care au avut o pondere de 60% in cifra totala de afaceri a hotelului, cat si cele provenite din organizarea de evenimente si din segmentul de food&beverage", a declarat Dana Dumitru-Chiriac, PR manager in cadrul hotelului.
Hotelul Howard Johnson are o capacitate de cazare de 285 de camere, dispunand si de noua sali de conferinte, cea mai mai noua, Iridium Grand Ballroom, fiind deschisa anul trecut.
"In cadrul hotelului functioneaza doua restaurante de lux, unul cu specific japonez teppanyaki si sushi bar, precum si unul cu specific contemporan. In 2006 am deschis si o patiserie pentru clientii hotelului si nu numai", a mai spus Chiriac.
Pentru anul 2007, reprezentantii hotelului vizeaza majorarea cifrei de afaceri cu 6%, urmarind consolidarea businessului pe plan local.
"In 2007 mizam pe cresterea volumului cererii pentru toate segmentele hotelului", a precizat Chiriac.
Hotelul a incheiat anul 2006 cu un grad de ocupare de aproximativ 70%, o proportie de 90% fiind reprezentata de turistii de pe segmentul business.
Piata hoteliera de cinci stele a Capitalei se confrunta cu o cerere scazuta pe segmentul de leisure (turism de vacanta-n.r.), de aceea si pentru perioada urmatoare Howard Johnson mizeaza pe majorarea numarului de clienti pe segmentul business.
Reprezentantii hotelului sunt de parere ca aportul majoritar al segmentului de business duce la fluctuatii ale gradului de ocupare in functie de perioada din an sau din saptamana, in week-end sau de sarbatori.
Howard Johnson Grand Plaza a fost deschis in anul 2004, in locul fostului hotel Dorobanti, si a necesitat o investitie de circa 30 de milioane de euro, investitie derulata pe o perioada de patru ani. Proprietarul hotelului este compania Grand Plaza, controlata de catre omul de afaceri Gabriel Popoviciu.
Hotelul Howard Johnson Grand Plaza functioneaza sub contract de franciza pentru marca Howard Johnson, parte a portofoliului Cendant, care mai detine branduri precum Ramada sau Days Inn. La nivel local, lantul american mai este prezent cu brandul Ramada.
Un alt jucator de pe piata hoteliera de cinci stele din Bucuresti, JW Marriott, a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 38,5 milioande euro. In 2005, cei sase jucatori de pe piata de cinci stele din Capitala, JW Marriott, Athenee Palace Hilton, Howard Johnson, Intercontinental, Crowne Plaza si Casa Capsa, au rulat afaceri de peste 100 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO