Companii

Turismul ar putea înregistra o revenire la nivelul prepandemie abia în 2024. Hotelurile din România au înregistrat în perioada iulie-septembrie un grad de ocupare cu 60% mai mare faţă de vara lui 2020

Turismul ar putea înregistra o revenire la nivelul...

Autor: Miruna Diaconu

30.11.2021, 13:00 129

Rata mică de vaccinare din România ar putea îngreuna revenirea turismului, care depinde într-o proporţie foarte mare de diminuarea efectelor pandemiei.

Volumul de călătorii la nivel european este departe de a se apropia de nivelul înregistrat înainte de pandemie, ceea ce face ca o revenire a turismului să aibă loc abia în 2024, conform datelor Asociaţiei Europene de Turism.

Creşterea cazurilor ar putea pune în dificultate o potenţială revenire a turismului, care este direct afectat de restricţiile impuse de autorităţile din ţările europene. Europa se confruntă iar cu o creştere a cazurilor, iar în România acest lucru vine şi pe fondul faptului că rata de vacci­nare este foarte mică comparativ cu alte ţări, ceea ce face ca o re­dresare a turismului să fie şi mai lentă. Cu toate acestea, vara acestui an a fost mai bună decât cea din 2020, însă nu s-a apropiat de nivelul înregistrat în 2019. Conform datelor Asociaţiei Europene de Turism, gradul de ocupare înregistrat în unităţile de cazare din România a fost cu 60% mai mare în iulie-septem­brie  faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO