Companii

Turcii de la Koton au cumpărat o clădire în centrul vechi vizavi de H&M

Turcii de la Koton au cumpărat o clădire în centrul...

Autor: Cristina Roşca

12.12.2013, 00:08 331
Retailerul turc de modă Koton, prezent pe piaţa locală cu patru ma­ga­zine în Bucureşti, a cumpărat de la un om de afaceri irlandez o clădire de 1.200 de metri pătraţi în centrul is­toric al Capitalei pentru care a plătit 4,5 milioane de euro, potrivit unor surse apropiate tranzacţiei. Com­pania urmează să deschidă un magazin pe strada Lipscani, în locul barului The Gin Factory, vizavi de magazinul suedezilor de la H&M deschis în această toamnă. Reprezentanţii celor două părţi nu au răspuns până la închiderea ediţiei solicitării ZF privind tranzacţia.
 
Strada Lipscani a început să se contureze în ul­ti­ma perioadă ca o destinaţie de shopping într-o zonă a centrului vechi dominată de aproape 200 de baruri, ca­fenele şi restaurante.
 
Zona din „inima Bucureştiului“ este dominată de spaţii de câteva zeci sau sute de metri pătraţi, ast­fel că multă vreme retailerii de modă, care au nevoie de suprafeţe mai mari, au ocolit zona. O altă so­luţie au găsit suedezii de la H&M care au deschis ma­gazinul într-o clădire ridicată de la zero pe Lipscani. Retailerul ocupă un spaţiu de 1.800 mp în cen­trul istoric şi este cel mai nou chiriaş al zonei şi totodată cel mai important. Venirea H&M este aştep­tată să atragă şi alte nume din moda locală. Ală­turi de H&M, tot pe Lipscani se află şi un ma­gazin Adi­das, un Lashez (haine) şi Be in Time (bijuterii şi ceasuri).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO