Companii

Turcii de la Arçelik, proprietarul Arctic, fuzionează cu japonezii de la Hitachi pe segmentul de electrocasnice. Ce impact are asupra pieţei din România?

Turcii de la Arçelik, proprietarul Arctic, fuzionează...

Autor: Cristina Roşca

18.12.2020, 00:05 8574

♦ În România turcii au două fabrici, dar şi operaţiuni de import şi distribuţie ♦ Hitachi, un conglomerat cu afaceri în mai multe domenii, lucrează local pe segmentul electroIT cu mulţi distribuitori ♦ Odată cu acest parteneriat electrocasnicele Hitachi ar putea deveni mai prezente în România.

Grupul Arçelik din Turcia, proprietarul companiei româneşti Arctic, şi japonezii de la Hitachi Global Life Solutions se vor asocia pe segmentul de electrocasnice în vederea înfiinţării unei noi companii mixte. Ca parte a tranzacţiei, Hitachi GLS va înfiinţa o nouă societate în care îşi va transfera afacerea globală de electrocasnice din afara Japoniei. Arçelik va deţine o cotă de 60% în cadrul noii companii, pe care ambii parteneri îşi propun să o înfiinţeze în primăvara anului 2021, după obţinerea aprobărilor din partea orga­nis­melor de reglementare şi implementarea tuturor con­diţiilor ne­ce­sare. Turcii vor plăti 300 mil. do­lari pentru partici­pa­ţia de 60% în cadrul com­paniei care va porni la drum fără datorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO