Companii

Turcii de la Anchor investesc 100 mil. euro in birouri

04.07.2007, 18:57 15

Grupul turc Anchor, dezvoltatorul Bucuresti Mall si Plaza Romania, va atrage o finantare de 100 mil. euro pentru construirea a doua proiecte de birouri de clasa A in Bucuresti, potrivit dezvoltatorului imobiliar.
"In 2007, Anchor Grup va obtine o finantare suplimentara in valoare de peste 100 de milioane de euro pentru construirea a doua cladiri de birouri de clasa A in Bucuresti, consolidandu-si astfel pozitia pe piata ca unul dintre cei mai mari beneficiari de imprumuturi din domeniul imobiliar in Romania", a declarat Ali Capa, directorul financiar al Anchor Grup.
Compania a obtinut un imprumut de 150 mil. euro de la banca Eurohypo Germania pentru refinantarea celor doua centre din Capitala. Aceasta este una dintre cele mai mari finantari de pe piata imobiliara romaneasca si, de asemenea, prima tranzactie importanta a bancii germane in Romania, se arata intr-un comunicat al Anchor.
Anchor Grup a intrat pe piata romaneasca din anul 1999 prin lansarea primului mall in Bucuresti. Compania are un portofoliu de produse finalizate si in curs de executie care totalizeaza un volum de investitii de 340 mil. euro.
Pe langa cele doua mall-uri, compania turca mai detine un imobil de birouri in partea de vest a Bucurestiului, Anchor Plaza, si un ansamblu rezidential, InCity Residences, localizat in centrul Bucurestiului. In urmatorii doi ani, Anchor Grup va dezvolta o serie de proiecte in domeniul de retail, rezidential si de cladiri de birouri pentru care a achizitionat deja un milion de metri patrati de teren.
Eurohypo AG face parte din Commerzbank Group, al doilea grup bancar din Germania, avand active care depasesc 600 de miliarde de euro. Eurohypo este specializata in afaceri imobiliare si finantari pentru autoritati publice, detinand active in valoare de aproximativ 240 de miliarde de euro. Eurohypo a intrat pe piata romaneasca la inceputul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO