Companii

Turcii de la Anchor au scumpit cu 50% locuintele din proiectul InCity Residence

Turcii de la Anchor au scumpit cu 50% locuintele din proiectul InCity Residence

Anchor vinde acum locuintele cu 1.970 de euro pe metrul patrat, fata de 1.300 la inceputul anului trecut

16.04.2008, 17:49 61

Compania imobiliara Anchor, cu capital turcesc, a majorat cu circa 50% pretul apartamentelor din cadrul proiectul rezidential cu 502 de apartamente InCity Residence, situat in Calea Dudesti din Capitala, pana la 1.970 euro/mp fara TVA.
Anchor a vandut pana in prezent circa 250 de apartamente, reprezentand prima faza a proiectului, iar la sfarsitul lunii ianuarie a fost scoasa la vanzare a doua faza cu acelasi numar de apartamente.
"Din cauza cresterii costurilor de constructie din ultimul an si pentru ca am decis sa utilizam materiale de constructii pentru finisaje mai scumpe, am majorat pretul pana la 1.970 euro/mp, de la 1.300 de euro/mp, cat era in momentul lansarii proiectului (la inceputul anului trecut - n.r.)", a declarat Cina Turcer, residential sales manager in cadrul Anchor Grup.
De altfel, investitia in acest proiect a crescut cu 34%, urmand sa ajunga in momentul finalizarii, la inceputul lui 2009, la circa 68 de milioane de euro.
Compania a deschis recent un show-room la locul constructiei complexului rezidential, care cuprinde o garsoniera cu 64 mp si un apartament de trei camere cu 144 mp.
"De la sfarsitul anului si pana in prezent am vandut 10-12 apartamente, dar estimam ca odata cu deschiderea show-room-ului vom inregistra o crestere a vanzarilor in urmatoarele trei luni. Deja am avut 40-50 de vizitatori in ultima saptamana", a explicat Turcer.
Anchor, care a dezvoltat centrele comerciale Plaza Romania si Bucuresti Mall, are in plan dezvoltarea a inca trei proiecte rezidentiale, care se afla momentan in stadiul de proiect.
"Urmatorul proiect rezidential il vom lansa anul viitor, pentru ca vrem mai intai sa incepem lucrarile de constructie si ulterior sa incepem vanzarea apartamentelor", spune Ibrahim Paksoy, CEO al Anchor Grup.
Valoarea proiectelor dezvoltate in Romania de catre Anchor Grup va ajunge la 800 de milioane de euro in urmatorii ani, jumatate din aceste investitii fiind deja finalizate sau in derulare.
Compania este unul dintre cei mai importanti proprietari de terenuri, avand in portofoliu loturi cu o suprafata totala de circa 2 milioane de metri patrati in Capitala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO