Companii

Tudor a vandut 1,5% din Biofarm inainte de transferul pe Bursa

22.11.2005, 19:37 26

Omul de afaceri Tudor Dumitru, unul dintre cei mai mari investitori romani pe piata de capital, a vandut in ultimele doua saptamani circa 1,5% din actiunile producatorului de medicamente Biofarm Bucuresti, reducandu-si participatia de la 11,18% la 9,7%.

El a obtinut probabil un randament de peste 50% pentru aceste actiuni. Biofarm era cotata in urma cu doua luni in jurul pretului de 0,35 lei/ actiune, in timp ce saptamana trecuta pretul a atins 0,55 lei/actiune. Valoarea pachetului de actiuni vandut depaseste 800.000 de euro

Tudor este cel mai mare actionar persoana fizica al Biofarm. El a fost unul din principalii cumparatori de actiuni Biofarm in acest an, alaturi de SIF-uri. Datorita participatiei detinute, el a reusit sa ocupe un loc si in Consiliul de Administratie al companiei.

Biofarm a fost preluat anul acesta de investitorii de pe piata de capital, dupa ce fostul presedinte al companiei Robert Ferran a vandut in piata pachetul majoritar. SIF-urile detin impreuna circa o treime din capitalul social al companiei. Cel mai important pachet este detinut de SIF Oltenia, cu circa 14%, urmata de SIF Moldova, cu 9,8%. Recent, SIF Banat-Crisana a fost si ea inregistrata intre actionarii semnificativi, cu 5,41% din titluri. Societatea de intermediere bursiera SSIF Broker din Cluj controleaza, impreuna cu clientii sai, peste 10% din actiunile companiei.

Biofarm va intra astazi la tranzactionare pe Bursa de Valori, dupa ce a fost transferata de pe platforma RASDAQ pe cea a BVB.

Brokerii se asteapta ca intrarea pe Bursa a producatorului de medicamente va fi insotita de cresteri ale pretului actiunilor acestuia. "Intrarea Biofarm la tranzactionare maine (azi - n.r.) va crea ceva agitatie in piata. Ma astept ca in prima saptamana sa inregistreze un avans de 5-10%", a declarat Octavian Molnar, presedintele societatii de brokeraj IFB Finwest.

Actiunile Biofarm au castigat in ultimele doua luni circa 37,5%, urcand de la un pret de 0,4 lei/actiune pana la 0,55 lei/actiune. Ultima tranzactie realizata pe RASDAQ cu titlurile Biofarm s-a realizat la pretul de 0,55 lei/actiune, capitalizarea bursiera a companiei ridicandu-se la aproape 54,3 mil. euro. In primele noua luni ale acestui an, Biofarm a obtinut un profit net de 2,9 mil. euro, in crestere cu 78% fata de perioada similara a lui 2004. Cifra de afaceri s-a majorat in aceasta perioada cu peste 50% pana la 9,9 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO