Companii

Trufex din Timişoara face 1 milion de lei din vânzarea trufelor pe piaţa locală şi la export. Un borcan cu trufe costă în jur de 50-60 lei

Trufex din Timişoara face 1 milion de lei din vânzarea...

Autor: Alexandra Matei

11.01.2021, 09:30 631

Compania Trufex Europe din Timişoara, business pornit în urmă cu 17 ani de Felix Biriescu, a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de un milion de lei din vânzarea trufelor culese din pădurile din România pe pieţele externe, dar şi în câteva băcănii din România şi în magazine din reţeaua Mega Image.

„Trufele le luăm din pădurile de la noi. La început eram foarte puţin oameni cu businessuri de acest gen, ne ştiam între noi, acum sunt mii de culegători de trufe“, a declarat pentru ZF Felix Biriescu, fondatorul businessului Trufex, deţinut de compania Trufex Europe SRL.

Pe piaţa locală vânzările sunt intermediate de magazinul online, dar fondatorul Trufex a iniţiat şi o colaborare cu magazinele Mega Image. Pentru că România nu e un mare consumator de trufe, spune fondatorul, afacerea se axează foarte mult pe producerea şi exportul lor apoi în Uniunea Europeană.

Felix Biriescu spune că sunt şi restaurante care folosesc produsele Trufex, iar compania are şi câteva colaborări cu băcănii mici de cartier, în Constanţa, Cluj sau Braşov.

„Nu îmi doresc intrarea în toate supermarketurile cu produsele noastre. Nu vreau să fie un produs pe care să-l găseşti peste tot, pentru că ar deveni banal, iar trufele nu sunt pentru toată lumea“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO