Companii

Tripla vaccinare nu ameninta copiii

27.02.2003, 00:00 16

Cercetatorii britanici au stabilit ca tripla vaccinare a copiilor impotriva pojarului, oreionului si rubeolei nu suprasolicita sistemul imunitar al acestora, contrar ingrijorarilor parintilor.
Astfel, pentru a demonstra aceasta teorie, expertii Laboratorului de Medicina Publica (PHLS) au analizat fisele medicale ale copiilor in varsta de unu-doi ani, pentru a stabili daca riscurile aparitiei unor infectii bacteriene de tipul septicemiei, pneumoniei sau meningitei sunt mai crescute dupa triplul vaccin.
Potrivit rezultatelor, nu s-a constatat nici un fel de pericol de acest gen, ba chiar se poate considera ca sistemul imunitar al copiilor vaccinati este mai puternic.
De asemenea, o alta sursa de ingrijorare in legatura cu vaccinarea impotriva celor trei boli contagioase mentionate se refera la instalarea autismului sau a bolilor intestinale, insa echipa de medici apreciaza ca nu exista dovezi privind o legatura intre aceste maladii si vaccin.
Studiul s-a bazat pe datele inregistrate de spitale din regiunea de sud-est a Angliei, referitoare la un numar de 436 de copii internati pentru tratarea unor infectii bacteriene grave, in perioada aprilie 1991 - martie 1995.(A.B.)



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO