Companii

Trei operatori low-cost clatină supremaţia Tarom pe cursele interne

Trei operatori low-cost clatină supremaţia Tarom pe...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

22.01.2016, 00:07 5243

Trei companii aeriene low-cost– Blue Air, Wizz Air şi Ryanair- ameninţă poziţiile fruntaşe ale societăţilor de stat Tarom şi CFR Călători în transportul de persoane între Capitală şi Iaşi, Timişoara şi Cluj, miza fiind câteva sute de mii de pasageri şi 85.000 de companii din unele dintre cele mai mari centre de business locale.

Tarom are în prezent zbo­ruri din Bucureşti spre Ti­mi­şoara, Cluj-Napoca, Ora­dea, Satu Mare, Baia Ma­re, Suceava şi Iaşi, până anul trecut fiind singura com­panie care opera curse pe aceste rute. Estimările ZF arată că numai către Ti­mi­şoara, Iaşi şi Cluj-Napo­ca, Tarom transportă în jur de 400.000 de pasageri anual. În lipsa unor autostrăzi care să lege marile oraşe, dar şi a dezvoltării reţelei de căi ferate, avioanele devin din ce în ce mai căutate de către români.

Companiile low-cost mizează în segmentul curselor interne în principal pe preţurile scăzute. De exemplu, pe ruta Bucureşti-Iaşi, acolo unde Blue Air a intrat cu zboruri din toamna anului trecut, un bilet de tren, la clasa a doua, costă luni 25 ianuarie minimum 94,5 lei, iar durata călătoriei este de 6 ore şi 41 de minute. Pe de altă parte, un bilet la clasa economic la bordul unei aeronave Blue Air pe aceeaşi rută costă 89,99 lei, iar durata zborului este de o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO