Companii

Trei constructori care făceau peste 1 mld. lei în 2013 au ajuns în insolvenţă. Laurenţiu Plosceanu, ARACO: Firmele care au contracte pentru lucrări publice sunt cele mai expuse

Trei constructori care făceau peste 1 mld. lei în 2013...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

05.09.2019, 07:40 32635
Trei constructori activi pe piaţa din România care în urmă cu şase ani adunau împreună afaceri de peste 1 mld. lei se află acum în insolvenţă, într-un sector al construcţiilor care oscilează mult de la un an la altul.

Delta ACM, Euro Construct Trading ’98 şi Octagon au intrat în insolvenţă de la începutul anului 2018, în condiţiile în care în trecut prin proiectele pe care le aveau în portofoliu se regăseau printre cei mai mari 20 de constructori de pe piaţa locală.

Întârzierea demarării unor contracte de lucrări, executarea silită de către furnizori, neplata serviciilor de către beneficiari, explozia preţurilor materialelor de construcţii şi a costurilor cu manopera sunt motivele invocate de oficialii companiilor la momentul intrării în insolvenţă.

„Majorările de preţuri pe care le-a impus OUG 114/2018 nu se preiau în contractele semnate anterior adoptării acestui document, ceea ce înseamnă că firmele sunt obligate să suporte aceste creşteri de costuri. În aceste condiţii, este posibil să mai apară şi alte insolvenţe. Companiile care au în derulare contracte pentru lucrări publice sunt cele mai expuse“, spune Laurenţiu Plosceanu, preşedintele ARACO (Asociaţia Română a Antreprenorilor din Construcţii).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO