Companii

Trei banci interesate de fondul ipotecar Impact

21.03.2003, 00:00 13

Banca Romana pentru Dezvoltare, Raiffeisen Bank si Alpha Bank, imprenua cu societatile de brokeraj si de administare a investitiilor ale acestora si-au maniestat interesul de a participa la constituirea unui fond ipotecar care va finanta constructia de locuinte impreuna cu Impact.
Compania de dezvoltare imobiliara Impact Bucuresti a lansat la inceputul anului ideea unui fond ipotecar, constituit dupa modelul unui fond mutual care sa acorde credite pentru constructia de locuinte. Impact mai preciza atunci ca asteapta propuneri de colaborare din partea societatilor din domeniul financiar-bancar si al consultantei in vederea constituirii fondului.Ioan Popp, presedintele companiei Impact nu a exclus posibilitatea ca la constituirea fondului sa participe mai multe banci, dar a mentionat ca acest lucru este putin probabil.
Printre obiectivele fondului se numara castigarea in urmatorii zece ani a unei cote de 10% din piata creditelor ipotecare din Romania, principalul avantaj al fondului fiind, potrivit oficialilor companiei, flexibilitatea.
Societatea de consultanta Deloitte & Touche va realiza in urmatoarele trei saptamani studiul de fezabilitate in vederea infiintarii fondului.  Studiul are in vedere cadrul legal, piata financiar bancara, cea de capital si cea imobiliara.
Fondul ipotecar urmeaza sa fie una din sursele de finantare a companiei, alaturi de emisiunea de obligatiuni, credite bancare si majorarea capitalului prin aportul actionarilor. Impact a emis anul acesta obligatinui pe termen de doi ani, in valoare de 1,5 milioane de dolari, iar actionarii societatii vor putea subscrie pana saptamana viitoare actiuni noi ale companiei in valoare de 3,7 milioane de dolari.
Planul de dezvoltate al companiei pe urmatorii zece ani cuprinde extinderea activitatilor la nivel national si in tarile vecine, prin proiecte in valoare de 250 milioane de dolari si o crestre a cifrei de afaceri de 12 ori. Actiunie Impact sunt cotate la categoria a II-a a Bursei, unde se tranzactioneaza in jurul pretului de 4.400 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei este de 16 milioane de dolari.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO