Companii

Trei antreprenori au investit 5 mil. euro într-un parc de dinozauri la Râşnov. GALERIE FOTO

Foto

Foto

Autor: Ioana David

12.06.2015, 13:25 2752

Firma HCR, deţinută de Adrian Apostu, Gabriel Rozorea şi Arpad Sarkany, a investit 5 mil. euro într-un parc cu dinozauri în mărime naturală la Râşnov (judeţul Braşov), ce este deschis începând de astăzi. Investiţia a fost finanţată în proporţie de 70% din fonduri europene, diferenţa fiind aportul acţionarilor.

Parcul se întinde pe o suprafaţă de 1,6 hectare în prezent însă planurile acţionarilor sunt să-l extindă, având proiecte pentru următorii cinci ani.

„Pentru primul an de activitate aşteaptăm o cifră de afaceri de 0,5 – 1 milion de euro şi mimimum 100.000 de vizitatori”, a spus Adrian Apostu, care este şi managerul acestui proiect.

În parc sunt expusşi 45 de dinozauri în mărime naturală şnsă în cadrul proiectului mai sunt incluse un cinematograf, căsuşă în copaci şi diferite jocuri de aventură. Proiectul, care se numeşte Dino Parc, a avut la bază conceptul unui parc din Germania însă dinozaurii au fost construiţi în România.

Potrivit lui Adrian Apostu a fost aleasă zona Râşnovului, o „zonă care geme de istorie” deoarece aici se practică un turism cultural. Parcul este situat pe drumul ce duce spre cetatea Râşnovului, în mijlocul pădurii. Primăria oraşului Râşnov a concesionat terenul pe care este amplasat parcul pe o perioadă de 49 de ani. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO