Companii

Trei aeronave DHL au adus loturi de vaccin anti-COVID19 pe aeroportul ‘Henri Coandă’ din Bucureşti, Aeroportul Traian Vuia din Timişoara şi Aeroportul Avram Iancu din Cluj

Compania de curierat şi logistică DHL Express a început distribuţia internaţională a vaccinului COVID-19, iar primele trei avioane DHL care aduc vaccinul în România au ajuns astăzi pe Aeroportul ‘Henri Coandă’ din Bucureşti, Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara şi, respectiv, Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj.

„După numeroase luni de pregătire, suntem bucuroşi că ne-a fost atribuită misiunea de distribuire a vaccinurilor şi că putem astfel contribui cu expertiza logistică şi reţeaua noastră pentru a face vaccinul accesibil la nivel mondial”, menţioneză Agnieszka Blas, Director General DHL Express Romania.

Pe lângă primele zboruri către Israel, Mexic şi Singapore, DHL se pregăteşte să efectueze alte zboruri în perioada următoare, cu vaccinuri de la centrele sale de operare din întreaga lume.

Portofoliul DHL pentru industria medicală include peste 150 de companii farma, peste 20 de depozite pentru studii clinice, peste 100 de staţii certificate, 160 de depozite calificate GDP, peste 15 site-uri certificate GMP şi 135 de locaţii medical express.
DHL are o flotă de peste 260 de aeronave dedicate, numeroase companii aeriene partenere şi o reţea hub-uri şi terminale care acoperă peste 220 de ţări şi teritorii.

Companiile de logistică trebuie să stabilească rapid un lanţ de aprovizionare medicală pentru a livra vaccinuri într-o cantitate fără precedent, de peste 10 miliarde de doze la nivel mondial,  inclusiv în regiunile cu infrastructuri  mai puţin dezvoltate, unde trăiesc aproximativ 3 miliarde de oameni.

Potrivit DHL, pentru a asigura o acoperire globală în următorii doi ani, vor fi necesare până la 200.000 de transportatori de paleţi şi 15 milioane de cutii de răcire, precum şi un număr de 15.000 zboruri  pentru diferitele configuraţii ale lanţului de aprovizionare.

Anumite vaccinuri necesită condiţii speciale de depozitare şi transport (temperaturi cuprinse între -90°C şi -60°C). De asemenea, în cazul vaccinului Comirnaty, cutiile termoizolante pentru transport sunt conforme cu cerinţele şi standardele transporturilor care conţin gheaţă carbonică, impuse de către IATA (The International Air Transport Association).

 
Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.