Companii

Tranzacţii imobiliare de 600 mil. euro s-ar putea semna în următoarele 6 luni

Mihai Pă­trulescu, head of invest­ment pro­perties, CBRE România

Mihai Pă­trulescu, head of invest­ment pro­perties, CBRE România

Autor: Bogdan Alecu

15.03.2021, 08:20 4563

Clădiri de birouri, parcuri indus­triale sau centre comerciale de 600 mil. euro ar putea fi tranzacţionate în următoarele şase luni pe piaţa locală, în condiţiile în care campania de vaccinare împotriva COVID-19 are un impact pozitiv în percepţia investitorilor străini.

„Privind tranzacţiile în stadii avansate de negociere, inclusiv cele pe care lucrăm activ, estimăm un vo­lum de investiţii peste 600 mil. euro care ar putea fi atins până în T3/2021. Vorbim atât de clădiri de birouri şi parcuri industriale, cât şi de parcuri de retail, ceea ce reconfirmă rezi­li­enţa secto­rului de retail“, afirmă Mihai Pă­trulescu, head of invest­ment pro­perties, CBRE România. Potrivit CBRE, mai multe tranzacţii care se află deja în desfăşurare ar putea finalizate în următoarele luni, vizând toate sectoarele pieţei imobiliare. Juraj Sastinsky, director de investiţii, PPF Real Estate, dezvoltator şi investitor cu active imobiliare ce depăşesc 2 mld. euro la nivel global deţinut de miliarda­rul ceh Petr Kellner, declara că fondul vrea în continuare să cumpere clădiri de birouri sau chiar industriale.

PPF Real Estate a intrat în România în anul 2016, prima investiţie imobiliară fiind Metropolis Center, urmată în 2018 de achiziţia Crystal Tower.

Volumul investiţiilor din România a totalizat 588,5 mil. euro în 2020, aproape jumătate din valoarea înregistrată în ultimul an record 2019, dar similară cu cea din 2015, an în care piaţa şi-a reluat creşterea în urma crizei globale financiare. Anul 2020 s-a încheiat favorabil pentru piaţa investiţiilor în clădiri de birouri, după ce fondul de investiţii S IMMO, consiliat de CBRE, a agreat termenii contractuali pentru achiziţionarea în avans a clădirilor de birouri Campus 6.2 şi 6.3, pentru suma de aproximativ 97 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO