Companii

Tranzacţie surpriză: Grupul olandez Ingka, partener strategic al IKEA, preia un pachet de 80% din şapte parcuri eoliene din România, pentru 136 mil.euro

Tranzacţie surpriză: Grupul olandez Ingka, partener...

Autor: Roxana Rosu

13.09.2019, 11:08 560

Compania olandeză Ingka Group,  partener strategic al sistemului de  franciză IKEA, a anunţat astăzi că a ajuns la  un acord cu Vestas Wind Systems pentru achiziţionarea unei participaţii de 80% în şapte parcuri eoliene din sud-estul României.

Tranzacţia a fost semnată, dar  finalizarea este supusă aprobărilor legale, acest lucru fiind aşteptat să se întâmple la finalul lunii octombrie. Preţul de vânzare a fost de 136 milioane euro.

Vestas a anunţat la finele lunii august că a semnat un acord de vânzare pentru trei parcuri, Pantelimon, Pegasus şi Apollo, fără a menţiona cumpărătorul. 

Achiziţia a fost făcută de ramura investiţională a Ingka Group, respectiv Ingka Investments, şi vizează preluarea a 64 de turbine cu o capacitate totală 171 Megawaţi. Performanţa combinată a parcurilor eoliene reprezintă echivalentul consumului a peste 65 de magazine IKEA sau a 150.000 gospodării din România şi depăşeşte consumul din lanţul de aprovizionare IKEA din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO