Companii

Tranzacţie surpriză: BERD intră în acţionariatul Profi cu o injecţie de capital de 25 de milioane de euro

Tranzacţie surpriză: BERD intră în acţionariatul...

Autor: Cristina Roşca

09.03.2017, 17:29 19991

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) intră în acţionariatul Profi cu o injecţie de capital de 25 mil. euro. Banii urmează a fi folosiţi pentru expansiunea grupului cu „sute de magazine noi”.

Profi are în prezent peste 500 de magazine, însă acţionarul şi managementul companiei au vorbit recent de atingerea pragului de 1.000 de supermarketuri şi unităţi de proximitate.

Intrarea BERD în acţionariat vine la doar o lună după ce Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea integrală a Profi de către fondul de investiţii Mid Europa Partners de la Enterprise Investors.

„Cu sprijinul nostru Profi va deschide sute de noi magazine în localităţile mici şi mari din România (...)”, spune Matteo Patrone, directorul regional al BERD pentru România şi Bulgaria.

Pe de altă parte, Andrej Babache, director în cadrul Mid Europa, a spus „suntem încântaţi să fim parteneri cu BERD în acţionariatul Profi.”

Reţeaua are astăzi 523 de magazine în 272 de localităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO