Companii

Încă o tranzacţie în stomatologie. Fondul de investiţii Abris a cumpărat Dentstore, un distribuitor de produse stomatologice: „Ne vom concentra pe creşterea organică în ambele pieţe, România şi Bulgaria“. Este a treia achiziţie pentru Abris Capital Partners în piaţa dentară în ultimii trei ani, după Dentotal şi Dentatechnica (Bulgaria)

Portofoliul Dentstore include consumabile şi echipamente pentru cabinete şi laboratoare stomatologice.

Portofoliul Dentstore include consumabile şi echipamente pentru cabinete şi laboratoare stomatologice.

Autor: Georgiana Mihalache

27.01.2022, 16:40 470

♦ „Ne vom concentra pe creşterea organică în ambele pieţe, România şi Bulgaria, şi vom investi în continuare în noi sisteme si infrastructură IT“.

Fondul de private equity Abris Capital Partners a anunţat achiziţia Dentstore, un distribuitor român de produse stomatologice, cu afaceri de 40 milioane de euro în 2021. Este a treia achiziţie în ultimii trei ani pe piaţa stomatologică locală pentru fondul de investiţii, care aşteaptă unda verde de la autorităţi pentru tranzacţie.

„Dentstore este unul dintre cei mai importanţi jucători regionali, are capacităţi logistice şi tehnologice avansate şi este cel mai digitalizat jucător din segmentul său. Ne vom concentra pe creşterea organică în ambele pieţe, România şi Bulgaria, şi vom investi în continuare în noi sisteme si infrastructură IT. Ne vom uita şi la oportunităţi de achiziţii în alte ţări din regiune“, au transmis repre­zentanţii Abris pentru ZF. În 2019, Abris a achiziţionat Dentotal, unul dintre cei mai mari distri­buitori de produse stoma­tologice din România, mar­când intrarea pe segmentul pieţei dentare la nivel local. În 2021, prin Dentotal, fondul de investiţii a mai cumpărat Dentatechnica, distribuitor de produse stomatologice din Bulgaria.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO