Companii

Tranzacţie pe piaţa jocurilor de noroc: Fondul de investiţii Novalpina Capital, cu sediul la Londra, a preluat integral grupul MaxBet România, cu afaceri de peste 100 milioane de euro. Tranzacţia se ridică la 250 milioane euro-surse

Tranzacţie pe piaţa jocurilor de noroc: Fondul de...

Autor: Roxana Rosu, Roxana Petrescu

01.07.2021, 11:48 329

Fondul de investiţii Novalpina Capital, cu sediul la Londra şi prezent n multiple domenii de activitate, cum ar fi healthcare, B2B, software şi jocuri de noroc, a cumpărat MaxBet România, companie cu o cifră anuală de afaceri de peste 100 de milioane de euro, intrând oficial pe piaţa locală de jocuri de noroc.

Potrivit unor surse din piaţă citate de ZF, valoarea tranzacţiei este de 250 milioane euro.

"Vrem să inovăm, să ne extindem atât geografic, cât şi digital. Această tranzacţie coincide cu noi investiţii care ne permite să continuăm să creştem. Apartenenţa la un grup atât de puternic înseamnă suport strategic şi capital. Investiţiile nu se vor limita la deschiderea de noi locaţii, ci şi la crearea de valoare adăugată prin îmbunătăţirea experienţei clienţilor în sălile de jocuri MaxBet şi specializarea angajaţilor. Vorbim despre investiţii substanţiale pentru a dezvolta o companie într-un mod durabil şi responsabil. Vom continua să fim atenţi şi să investim în succesul programelor desfăşurate de Asociaţia Joc Responsabil, concentrându-ne pe educaţie şi prevenirea dependenţei de jocurile de noroc.” a declarat Ioana Bazavan, director general al MaxBet România.

Înfiinţată în 2002, Maxbet România este lider de piaţă în industria de slot machines având 1400 de angajaţi şi 117 locaţii în 15 oraşe, se arată într-un comunicat.

În 2019, înainte de pandemia Covid-19, grupul avut o cifră de afaceri de 133 de milioane de euro.

În urma preluării, MaxBet va trece printr-o perioadă de creştere accelerată, cu investiţii puternice în dezvoltare, prin deschiderea de noi locaţii şi inovări în zona digitală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO