Companii

Tranzacţie în piaţa de servicii medicale private: ARES, companie a fondului american de investiţii Highlander Partners, preia clinica Cardiomed din Cluj, cu afaceri de 15 mil. lei

Tranzacţie în piaţa de servicii medicale private:...

Autor: Cristina Bellu

22.12.2021, 14:06 795

Reaţeaua Ares, specializată pe domeniul cardiologiei intervenţionale, intrată în 2019 în portofoliul americanilor de la Highlander Partners, anunţă preluarea clinicii Cardiomed, înfiinţată în urmă cu 12 ani la Cluj de către medicul Carmen Mureşan.

”Am găsit valori similare şi aceeaşi filosofie la partenerii noştri din Cardiomed şi suntem încrezători că împreună vom construi un brand puternic, care răspunde nevoilor pacientului”, spune  Geanina Durigu, CEO Grupul ARES.

Tranzacţia a fost asistată de catre consultantii Andrei Bichescu, de la Lionlinkadvisory si  Radu Somlea si Monica Tintas, de la Somlea si Asociatii, reprezentand Cardiomed si de catre Daniela Buhus de la TS Partners si Amalia Ambrozie si Adrian Boca de la Contradiction, reprezentand Ares.

“Echipei medicale ARES, formată din peste 25 de medici clinicieni şi intervenţionişti, i se alătură medicii Cardiomed, cea mai mare echipă medicală privată din Cluj-Napoca, numărând peste 145 de medici clinicieni, dintre care 28 medici cardiologi. ARES devine astfel principalul furnizor privat de servicii medicale cardiologice şi conexe din Cluj, oferind servicii de imagistică, consultaţii clinice şi proceduri de cardiologie şi radiologie intervenţională”, precizează un anunţ al companiei.

Carmen Mureşan va rămâne în cadrul companiei pentru a continua dezvoltarea ambulatoriului de specialitate, alături de echipa pe care a construit-o.

”Suntem entuziasmaţi să semnăm cu ARES acest parteneriat care ne va accelera creşterea în Cluj şi în regiune, în timp ce pacienţii noştri vor avea parte de soluţii integrate de cardiologie, de la diagnostic la tratament intervenţional. Ne dorim să continuăm să extindem activitatea Cardiomed, ca parte a Grupului ARES”, spune Carmen Mureşan.

Înfiinţată în 2008, Cardiomed este în prezent cea mai mare clinică privată specializată pe cardiologie din Cluj-Napoca. Anul trecut, afacerile Cardiomed au ajuns la  15,3 mil. lei, în creştere cu 7% faţă de 2019, în timp ce profitul companiei a fost de 1,4 mil. lei, potrivit datelor de pe site-ul ministerului de Finanţe.

Centrele Ares, dezvoltate de mai mulţi medici români, ce operează unităţi în Bucureşti, Constanţa, Cluj şi Tulcea (de anul acesta) au intrat în 2019 sub umbrela Highlander Partners LP, un fond de investiţii american, care a cumpărat pachetul majoritar de 51% din acest business.

Modelul de business urmat de companie a fost de a deschide centre în interiorul spitalelor, fie de stat, fie private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO