Companii

Tranzacţie în agricultură: Holdingul African Industries Group, deţinut de fraţii Raj şi Alok Gupta, preia patru ferme din judeţul Călăraşi printr-un credit sindicalizat de 50 mil.euro de la Banca Transilvania şi OTP Bank România

Tranzacţie în agricultură: Holdingul African...

Autor: Roxana Rosu

07.12.2021, 11:34 1221

Holdingul African Industries Group (AIG), cu investiţii în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de Vest, va prelua compania Thames Farming Enterprises (Olanda), proprietarul fermelor Agricom Borcea, Tudor 92, Concordia Agro şi Alisa Farm Management din judeţul Călăraşi, cu o suprafaţă totală de 13.700 hectare şi o capacitate de depozitare de aproape 40.000 de tone.

Tranzacţia va fi finanţată printr-un credit sindicalizat de 49,4 milioane de euro obţinut de AIG. Finanţarea a fost coordonată de Banca Transilvania, în calitate de Aranjor Principal Mandatat, iar din sindicatul de bănci face parte şi OTP Bank România, ambele bănci fiind finanţatori.  

Holdingul AIG, deţinut şi controlat de fraţii Raj şi Alok Gupta, este prezent în România din 2015 şi deţine 2.300 de hectare în judeţul Teleorman.

”Pentru a spori producţia agricolă şi pentru a ne pregăti pentru schimbările mari şi imprevizibile ale vremii vom continua să investim în sisteme de irigare, în tehnologizare şi în modernizarea echipamentelor. În acelaşi timp, vom adopta practici agricole pentru sustenabilitatea şi conservarea solului, pentru a reduce utilizarea diferitelor substanţe chimice şi a combustibililor pentru culturi. Scopul nostru este să investim în automatizarea şi tehnologizarea fermelor, inclusiv prin implementarea de know-how specializat. Avem deja în funcţiune microstaţii meteo moderne, imagini prin satelit şi diverse metode de monitorizare cu precizie a proceselor din fermele noastre. Prin intermediul companiei noastre Agroconcept aducem cele mai performante utilaje agricole ale diverselor mărci globale de top, ceea ce ne oferă o poziţie unică în România. Căutăm continuu noi oportunităţi de investiţii agro-tehnologice,  pentru a face agricultura mai eficientă, mai precisă şi mai robustă, şi ne uităm la investiţii în zone care contribuie la adăugarea de valoare produselor agricole”, declară Raj Gupta, acţionarul African Industries Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO