Companii

Tranzacţia prin care Medlife preia compania de distribuţie de medicamente Pharmachem Distribuţie, analizată de Consiliul Concurenţei

Tranzacţia prin care Medlife preia compania de...

Autor: Cristina Bellu

04.05.2021, 12:56 248

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care grupul Med Life a preluat în decembrie 2020 pachetul majoritar de 75% din acţiunile Pharmachem Distribuţie, companie de pe piaţa de servicii distribuitoare de medicamente, cu afaceri de 83,4 milioane de lei în 2019.

“În conformitate cu prevederile legii concurenţei, această tranzacţie reprezintă o concentrare economică care trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei , spun reprezentanţii autorităţii de concurenţă.

Pharmachem activează de 16 ani şi are o reţea de depozite în Bucuresti şi în ţară. Cifra de afaceri a companiei s-a majorat în 2019 cu 30%.

“Am pastrat activ programul de achizitii si astfel marcam semnarea unei noi tranzactii de aceasta data in zona pharma. Credem ca acest segment va avea un aport important la revenirea economica si mentinerea sanatatii populatiei in anii care vor urma. In ceea ce priveste integrarea companiei Pharmachem in grup, vizam doua directii: prima, optimizarea sistemului de achizitii de medicamente la nivel de grup, prin prisma retelei proprii de farmacii, PharmaLife Med, si a celor 12 spitale din cadrul grupului. Si a doua, dezvoltarea zonei de farmacie online clickpharm.ro”, a declarat la momentul tranzacţiei Mihai Marcu, CEO si Presedinte MedLife Group.

MedLife are o capitalizare de 1,5 mld. lei, şi este deţinută de Mihail Marcu (16,2%), Mihaela Gabriela Cristescu (14%) şi Nicolae Marcu (10,6%).  Compania a raportat afaceri de aproape 1,1 mld. lei în 2020, în creştere cu 11,5%, la un profit net de 62 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO