Companii

Tranzacţia de 7 mil. euro prin care Braiconf Brăila vindea către Kaufland un teren de 10.000 mp a eşuat. Nemţii au propus anularea antecontractului

Tranzacţia de 7 mil. euro prin care Braiconf Brăila...

Autor: Roxana Rosu

27.05.2021, 12:25 5376

Conducerea producătorului român de cămăşi Braiconf a anunţat acţionarii că vânzarea terenului fabricii din Brăila către retailerul Kaufland a eşuat, după ce cumpărătorul a cerut pe 25 mai încetarea tranzacţiei.

”Braiconf SA informeza actionarii şi potentialii investitori că nu a fost semnat actul aditional la Antecontractul de vânzare-cumpărare pentru incasarea avansului prevazut la punctul 6 din Hotararea AGEA nr. 12/2021, Promitentul Cumparator propunand, la data de 25.05.2021, incetarea Antecontractului” se arată într-un anunţ publicat la BVB.

Potrivit antecontractului semnat la 14 ianuarie, Kaufland Romania trebuia să plătească un avans de 900.000 euro, plus TVA, pentru garantarea căruia beneficiază de ipotecă asupra terenului.

În adunarea generală din 12 aprilie, acţionarii au aprobat vânzarea terenului cu o suprafaţă de 10.000 mp, pe care se află fabrica actuală, către Kaufland România, la un preţ de peste 7 milioane de euro.

De asemenea, acţionarii au aprobat un program de investiţii de 8,7 milioane euro pentru relocarea producţiei şi a birourilor intr-o clădire nou construită, sau una modernizata/renovată, pentru achiziţia de echipamente şi utilaje.

Braiconf are o producţie anuală de peste 800.000 cămăşi pentru mărci precum Braiconf, Eton, Porsche, Cartier, Harmont&Blane, Hermes, Kenzo, LVMH şi alţii.

Compania a  încheiat anul 2020 cu pierderi de 4,5 mil. lei, la fel ca în 2019, în timp ce veniturile s-au diminuat cu 14% la 36,3 mil. lei. 

Braiconf este controlată în proporţie de 42,15% Industries Benjamin, care la rândul său are în acţionariat pe Main Urban SRL (controlată de antreprenorul Ştefan Constantin), dar şi pe Silviu Bogdan Dumitrecu, preşedintele Braiconf.​ De asemenea, compania Electroarges Curtea de Argeş deţine 26% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO