Companii

Transportatorul de marfă Dumagas: Am bugetat afaceri mai mari cu 20% anul acesta. Anglia şi Germania sunt principalele pieţe, lucrăm cu marii producători auto. Bugetul de investiţii al companiei se ridică la 5-6 mil. euro, se fac investiţii şi în sisteme automatizate de planificare a comenzilor

Mircea Vlah, directorul general al Dumagas Bucureşti: Investim în zona de software de expediţii şi transport, control şi execuţie, în sisteme automatizate de planificare a comenzilor.

Mircea Vlah, directorul general al Dumagas Bucureşti: Investim în zona de software de expediţii şi transport, control şi execuţie, în sisteme automatizate de planificare a comenzilor.

Autor: Mirabela Tiron

25.01.2022, 17:15 221

Dumagas, unul din cei mai mari transpor­tatori de marfă de pe piaţă, con­trolat de fondul de investiţii Bancroft, a fi­nalizat anul trecut cu afaceri de 32 milioane de euro iar pentru acest an estimează o creştere cu 20% a cifrei de afa­ceri, potrivit  şefului companiei.

„Anglia şi Germania sunt cele mai importante pieţe, avem contracte cu producătorii auto Jaguar, Land Rover, Mercedes sau Ford. Facem transporturi din patru baze, România, Ungaria, Bulgaria şi Slovacia spre aceste ţări şi ne întoarcem tot la aceste baze“, a declarat pentru ZF Mircea Vlah, directorul general al Dumagas Bucureşti. Compania operează 250 de camioane. Fondul britanic de private equity Bancroft a preluat în 2014 integral transportatorul de marfă Dumagas din judeţul Dolj, o afacere fondată de antreprenorul Mihai Dugăeşescu. Britanicii deţineau din 2010 un pachet de 51% din companie. Bancroft este un fond de investiţii de tip private equity cu birouri in Londra, Istanbul, Sofia, Budapesta şi Praga, concentrat pe companii medii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO