Companii

Transportatorii au prins curaj şi au înmatriculat peste 3.200 de camioane anul trecut, în creştere cu 13%

Transportatorii au prins curaj şi au înmatriculat peste...

Autor: Bogdan Alecu

12.02.2014, 00:08 449

Vânzările de camioane au revenit pe creştere în 2013 pe piaţa locală, fiind susţinute de reînnoirea şi de extinderea flotelor.

Înmatriculările de vehicule comerciale de peste 3,5 tone au crescut cu 13%, la 3.200 de unităţi, anul trecut, pe o piaţă europeană care a urcat cu 6,5%, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor Euro­peni de Automobile (ACEA). Chiar şi aşa, Ro­mânia a pierdut un loc, co­borând pe poziţia 17, fiind depăşită de Lituania, unde vânzările au urcat cu 24%, la peste 3.400 de unităţi.

„Unul dintre factorii care au influenţat piaţa îl reprezintă costurile mai mici de angajare din România. O parte din operatorii de transport internaţional, care activează în străinătate, aleg să achiziţioneze flote din România datorită costului mai scăzut cu forţa de muncă de aici. De asemenea, instituţiile de credit au dat semnale că sunt mult mai deschise în a finanţa achiziţia de camioane, iar transportatorii preconizează perspective mult mai bune în ceea ce priveşte investiţiile lor viitoare“, a spus Diana Mantu, director de marketing în cadrul MHS Truck&Bus, importatorul camioanelor MAN pe piaţa locală şi parte a grupului Automobile Bavaria, controlat de omul de afaceri Michael Schmidt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO