Companii

Transferurile de bani din România către Asia au crescut cu 60% în 2021, fiind tot mai mulţi lucrători emigranţi

Transferurile de bani din România către Asia au crescut...

Autor: Roxana Rosu

26.10.2021, 10:19 209

Transferurile de bani între România şi Asia au crescut cu aproape 60%, potrivit datelor TransferGo, principalele destinaţii către care sunt trimişi bani recurent fiind Filipine, Pakistan, Nepal şi Indonezia, pe fondul creşterii numărului de lucrători emigranţi din aceste zone.

Pe fondul crizei forţei de muncă acuzată de angajatori, companiile româneşti au apelat în ultimii ani tot mai des la lucrători emigranţi proveniţi din zona Asiei, iar aceştia aleg să trimită o parte din veniturile obţinute în România către familia şi rudele lor de acasă.

Suma medie transferată de către aceştia este de 50-100 euro, reprezentând astfel mai mult de un sfert din salariul minim individual obţinut de marea majoritate a acestor angajaţi.  

„Coridoare precum România-Filipine au început să prezinte activitate încă de acum câţiva ani. Aceasta a sporit între timp, odată cu afluxul de forţă de muncă din Asia deschizându-se şi alte coridoare de transfer dinspre România către state din Asia de Sud şi Sud-Est. Astfel că la acest moment observăm o creştere cu peste jumătate a acesteia, per total, către continentul asiatic. Ce este interesant de observat însă, este că în comparaţie cu ceilalţi clienţi ai noştri, imigranţii din Asia transferă sume care depăşesc media de un sfert din venitul realizat de o persoană. Aceasta are la bază specificul cultural potrivit căruia imigranţii din Asia au datoria morală de a îşi susţine financiar nu doar familia de bază, ci şi familia extinsă,” a afirmat Marius Nedelcu, Chief Marketing Officer, TransferGo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO