Companii

Transelectrica anunţă întârzieri de peste un an la lucrările de retehnologizare ale unor staţii electrice pe fondul problemelor financiare ale filialei de mentenanţă Smart

Transelectrica anunţă întârzieri de peste un an la...

Autor: Roxana Rosu

05.04.2019, 09:56 224

Transelectrica, companie care deţine monopol natural pe piaţa românească de energie electrică, a anunţat că lucrările de modernizare ale staţiilor electrice Arefu, Dumbrava şi Răureni vor avea întârzieri de până la 1,5 ani, ca urmare a situaţiei financiare dificile a  Societăţii pentru Servicii de Mentenanţă a Reţelei Electrice de Transport Smart, filială a Transelectrica.

Astfel, finalizarea proiectului de investiţii de la Arefu (jud.Argeş) are o întârziere estimată de 540 zile, cel de la Dumbrava (jud. Bacău)  de 270 zile şi cel de la Răureni(Vâlcea) de 450 zile.

Smart (societatea pentru mentenanţă a reţelei electrice de transport) a fost creată în august 2001 în baza unei hotărâri de guvern, prin reorganizarea unor activităţi din cadrul Transelectrica.

Transelectrica a anunţat recent că va majora capitalul social al Smart cu  maxim 24 mil. lei, ca urmare a deteriorării semnificative în ultima perioadă a situaţiei financiare a societăţii, datorată lipsei resurselor financiare pentru plata obligaţiilor legale şi contractuale scadente. Smart a  acumulat obligaţii de plată cu scadenţa depăşită de mai mult de 60 de zile în cuantum de 4,19 milioane de lei.

 

 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO