Companii

Transelectrica a pus în funcţiune o staţie care permite conectarea a 2.000 de MW de energie eoliană, cam cât 3 reactoare de la Cernavodă

Autor: Roxana Petrescu

18.05.2011, 17:03 2442

Transelectrica, transportatorulnaţional de energie electrică, a pus în funcţiune o staţie de 400KV la Tariverde, judeţul Constanţa, în valoare de 26,5 milioane deeuro, aceasta fiind prima staţie importantă pentru evacuareaenergiei produsă în parcuri eoliene.

Investiţiile în infrastructura de transport sunt un element extremde important în vederea conectării în siguranţă a proiectelor deenergie regenerabilă, oficialii Transelectrica estimând recentnecesarul de investiţii la circa 300 de milioane de euro.

Datele companiei arată că prin această staţie pot fi conectaţi2.000 de MW în parcuri eoliene, ceea ce reprezintă echivalentul încapacitate a trei reactoare ale centralei nucleare de la Cernavodă.Finanţarea a fost asigurată în cea mai mare parte de către CEZ,grup care derulează o investiţie de 1,1 miliarde de euro într-unparc eolian de 600 de MW în comunele dobrogene Fântânele şiCogealac.

"Proiectul a fost realizat decătre Alstom - Emon Electric şi reprezintă prima staţie impartantăa reţelei electrice de transport pentru evacuarea energieielectrice regenerabile din centrale eoliene. Staţia de la Tariverdeva asigura conectarea la sistemul energetic naţional pentru ocapacitate instalată de peste 2.000 de MW", a declarat HoriaHăhăianu, directorul general al Transelectrica.



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO