Companii

Transavia face 20% din cifra de afaceri din exportul în Europa şi Africa. În 2019, investiţiile companiei s-au ridicat la 25 de milioane de euro, din fonduri proprii

Antreprenori locali

Ioan Popa a construit în jurul companiei Transavia unul dintre cele mai importante grupuri din industria alimentară românească.

Ioan Popa a construit în jurul companiei Transavia unul dintre cele mai importante grupuri din industria alimentară românească.

Autor: Florentina Niţu

21.12.2020, 16:45 1392

Transavia, cel mai mare producător de carne de pui de pe plan local, controlat de familia Popa, cu o producţie de 90.000 de tone de carne de pui/an şi 40 de mi­lioa­ne de pui de o zi, rea­lizează 20% din cifra de afaceri anua­lă din ex­por­turi, se arată în raportul de sustenabilitate al Transavia, făcut la nivelul anului 2019.

Anul trecut, compania cu peste 2.000 de angajaţi, gestionată din funcţia de pre­şedinte de Ioan Popa, a avut în 2019 o cifră de afaceri de 165 de milioane de euro, astfel 33 de milioane de euro au venit din vân­zările de peste hotare. În prezent, Transavia exportă în 17 ţări europene, precum Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Olanda, Ungaria, Grecia, Slovacia, Bulgaria, Italia, Spania şi Croaţia. Totodată, compania exportă şi pe continentul african.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO