Companii

Traficul Wizz Air a crescut cu 20%. Operatorul, la un pas de 4 milioane de pasageri

Traficul Wizz Air a crescut cu 20%. Operatorul, la un pas...

Autor: Maria Tufan

26.06.2015, 00:03 864

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană de pe piaţa locală după numărul de pasageri, a transportat anul trecut 3,9 milioane de persoane de pe aeroporturile locale, în creştere cu 20% faţă de anul anterior, acesta fiind primul bilanţ oficial al companiei pentru 2014. Operatorul ungar estima anterior un trafic de 3,6 milioane de pasageri, însă ţinta a fost depăşită. Reprezentanţii companiei nu au oferit însă estimări privind traficul din acest an.

Numărul turiştilor străini care vor să viziteze România îm­pinge companiile să lanseze oferte noi, înteţind astfel com­petiţia pe piaţa transporturilor aeriene. După ce irlandezii de la Ryanair, cel mai mare operator low-cost din lume, au lansat noi rute cu destinaţii precum Londra, Dublin, Madrid sau Bruxelles, Wizz Air a intrat luna aceasta cu zborul Constanţa- Londra, aeroportul dobrogean devenind al optulea din Ro­mânia pentru transportatorul ungar.

„Investim constant în aeroporturile din România, pe care le folosim atât de mult, iar Constanţa sperăm să fie unul dintre ele“, a declarat Daniel de Carvalho, purtătorul de cuvânt al Wizz Air. În prezent, din cei aproximativ patru milioane de pa­sageri pe care îi are Wizz Air, peste jumătate pleacă sau ajung pe aeroportul din Bucureşti, urmat de Cluj-Napoca şi Timişoara.

Wizz Air a ajuns însă la opt aeroporturi pe piaţa locală şi un număr de 95 de destinaţii, alături de cursele tradiţionale către oraşe din Italia, Spania sau Marea Britanie fiind intro­duse zboruri către Oslo, Stockholm şi Alghero (Sardinia).

Principalul competitor al Wizz Air în transportul aerian este compania de stat Tarom, care însă a pierdut teren în ul­timii ani şi a ajuns anul trecut la 2,3 milioane de pasageri. Aero­porturile din România au înregistrat anul trecut un trafic de 11,8 milioane de pasageri, astfel că la rezultatul anunţat de Wizz Air, operatorul are o cotă de 33%, potrivit calculelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO