Companii

Traderul Louis Dreyfus revine în comerţul românesc cu cereale

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Gabriel Razi

03.07.2014, 00:07 821

Grupul francez Louis Dreyfus, unul dintre cei mai mari patru traderi de materii prime agricole din lume, reapare pe piaţa comerţului cu produse agricole din România prin câştigarea unei licitaţii de 15,7 milioane de dolari pentru livrarea a 60.000 de tone de grâu românesc în Egipt.

Prezenţa francezilor de la Dreyfus, grup cu afaceri de 63 miliarde de dolari anual, pe piaţa grâului din România este o premieră după aproape un deceniu în care ei au fost absenţi din comerţul local cu cereale. Dreyfus este cunoscut ca unul dintre elementele ce fac parte din acronimul ABCD, care reuneşte cei mai importanţi comercianţi de materii prime din lume. Clubul ABCD este format din ADM (89 mld. $/an), Bunge (61 mld. $/an), Cargill (136 mld. $/an) şi Dreyfus (63 mld. $/an).

Francezii revin în România indirect prin intermediul unui parteneriat comercial pe care îl au cu Agricover, grup deţinut de omul de afaceri Jabar Kanani. Agricover cum­pără cereale de la fermierii locali şi vinde marfa către francezi în portul Constanţa, iar aceştia o livrează mai departe către clienţii finali, potrivit informaţiilor din industrie.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

 - detalii despre prezenţa Dreyfuss în România la mijlocul anilor 1990; parteneriatul cu Agricover 

- strategia traderilor multinaţionali privind exportul de grâu românesc

- date despre Legea certificatelor de depozit şi implicaţiile asupra sectorului agricol 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO