Companii

Traderul-gigant ADM apăsă acceleraţia în Europa: a luat trei silozuri în Slovacia

Traderul-gigant ADM apăsă acceleraţia în Europa: a luat trei silozuri în Slovacia

Autor: Gabriel Razi

16.01.2012, 18:01 856

Archer Daniels Midland (ADM), unul dintre cei mai mari traderi de produse agricole la nivel mondial, a achiziţionat la începutul acestei luni primele trei silozuri de cereale ale companiei în Slovacia, potrivit unui anunţ postat pe site-ul companiei.

"Achiziţia silozurilor extinde reţeaua companiei în Slovacia de-a lungul Dunării. Aceste achiziţii marchează avansul strategiei noastre pentru pentru pieţele din Europa Centrală şi de Est", a declarat Tido Boehle, general manager al ADM, responsabil de piaţa europeană.

Cele trei silozuri preluate de traderul american au o capacitate totală de 149.000 de tone de cereale. ADM, care are afaceri la nivel mondial de circa 80 de miliarde de dolari, deşine unităţi de procesare a plantelor oleaginoase (floarea soarelui, rapiţă) în Europa în ţări precum Cehia, Germania, Olanda, Marea Britanie, Ucraina sau Polonia.

În România traderul este prezent prin intermediul Alfred C. Toepfer, companie în cadrul căreia controlează 80% din acţiuni. Pentru piaţa locală ADM a anunţat la sfârşitul anului trecut un plan gigant de expansiune care implică construcţia a 12 silozuri de cereale dar şi a unui terminal de export în portul Constanţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO