Companii

Traderul german BayWa: Prezenţa în România ne ajută să ne creştem influenţa în sud-estul Europei

Traderul german BayWa: Prezenţa în România ne ajută...

Autor: Roana Rotaru

22.03.2017, 00:04 456

Compania BayWa Agri România, controlată de BayWa, cea mai mare cooperativă agricolă din Germania, cu vânzări de 15 mld. euro, a intrat pentru prima dată în top zece cei mai mari exportatori din agrobusiness, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor provizorii de la INS privind valoarea exporturilor din 2016.

Traderul german a intrat pe piaţa din România în luna martie a anului 2015 după ce a plătit 1,2 mil. euro pentru a prelua firma Patberg International, o afacere pornită de la zero în 2013 pe piaţa românească de un grup de foşti traderi de la Nidera, o altă multinaţională cu activităţi în comerţul cu cereale şi materii prime agricole, cu acţionariat chinez.

„Scopul preluării companiei Paterberg a fost de a asigura accesul grupului BayWa la o piaţă-cheie pentru achiziţia de produse agricole. Recunoaştem importanţa regiunii Dunării ca piaţă de aprovizionare, pe care vrem să o folosim pentru a satisface cererea tot mai mare de materii prime agricole a Europei“, a declarat pentru ZF Thomas Berger, reprezen­tantul departamentului de relaţii cu presa al BayWa AG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO