Companii

Torrent Pharma vizeaza o achizitie in Romania

28.09.2007, 14:58 1513

Compania farmaceutica indiana Torrent Pharma negociaza cu un producator de medicamente generice din Romania o eventuala preluare, ca urmare a strategiei de extindere la nivel mondial, potrivit cotidianului indian Financial Express.
"Compania este pe punctul de face un pas important pe piata globala de generice (copii ale medicamentelor originale - n.red.), directorul general al Torrent Pharma, Samir Mehta, a vizitat recent Romania, impreuna cu o serie de fonduri private de investitii pentru a discuta tranzactia", au declarat sursele citate de publicatia indiana.
Intrebat de valoarea tranzactiei si compania vizata, un purtator de cuvant al Torrent Pharma a refuzat sa comenteze. Totusi, el a afirmat ca producatorul indian vrea sa achizitioneze companii cu un portofoliu complementar profilului sau terapeutic actual.
"Valoarea este importanta, dar si mai important este ca achizitia sa fie strategica pentru companie", a spus purtatorul de cuvant, adaugand ca Torrent analizeaza mai multe companii din statele emergente.
In prezent, Torrent are in dezvoltare mai multe proiecte, in special pe segmentul cardiovascular. Portofoliul companiei cuprinde antidiabetice, cardiovasculare, antibiotice, analgezice, medicamente pentru sistemul nervos central si gastro-intestinale.
Uniunea Europeana este a doua piata de generice ca marime, dupa Statele Unite, iar achizitia de companii in state membre UE este un avantaj pentru producatori, a declarat un specialist din industria farmaceutica.
Pe piata romaneasca, producatorii de medicamente generice, de marime medie, ramasi ca posibile tinte pentru investitori sunt Labormed Pharma si Biofarm, ambele din Bucuresti, dar si o serie de producatori mici.
De altfel, Labormed Pharma a avut o colaborare cu Torrent Pharma, dar, potrivit reprezentantilor producatorului roman, parteneriatul s-a incheiat. In acelasi timp, Labormed a precizat ca nu poarta discutii cu compania indiana.
Totodata, producatorul Antibiotice Iasi este in proces de privatizare, preconizat sa inceapa in luna octombrie. In prezent, statul detine 53,01% din actiunile Antibiotice prin Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului.
Printre producatorii mici de medicamente generice se numara Pharmex Rom Industry, Sintofarm, Arena Group si Remedia.
In afara de India, grupul Torrent Pharma este prezent pe pietele din Germania, Rusia, Brazilia, Mexic si SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO