Companii

Topul petroliştilor: 10 companii se bat pentru 10 miliarde de euro

Topul petroliştilor: 10 companii se bat pentru 10 miliarde de euro

Topul petroliştilor: 10 companii se bat pentru 10 miliarde de euro

Autor: Roxana Petrescu

07.07.2011, 00:05 613

Companiile petroliere au bifat încă un an de creştere, niciunuldintre cei mai mari zece jucători din acest segment neavând desuferit din cauza recesiunii.

Datele de la finalul anului 2010 arată că afacerile cumulate alecelor mai mari companii pe­tro­liere active în România au ajunsanul tre­cut la un nivel de circa 10 mld. euro, în creş­tere cu maibine de 15% com­parativ cu bi­lanţul anului 2009, o serie dinaceste firme înche­ind exer­ciţiul financiar şi cu câştiguri maimari.

Aceste rezultate bune au fost înre­gis­trate în cel de-aldoilea an de rece­siune prin care a trecut România. Potri­vitin­for­maţiilor disponibile, cererea de car­bu­ranţi a scăzut anultrecut cu circa 5% în contextul în care puterea de cum­pă­rare apopulaţiei a fost afectată de con­cedieri, tăieri de salarii sau dema­jo­ra­rea TVA.

Cu toate acestea, pe­tro­liştii au găsit soluţia creşteriiafa­ce­rilor în scumpiri la pompă, litrul de benzină fiind cu 20%mai scump în 2010 comparativ cu 2009, iar cel de motorină cu 24%mai costisitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO