Companii

Topul judeţelor după numărul de paturi de spital la mia de locuitori: Bucureşti şi Cluj conduc clasamentul, la coadă sunt Ialomiţa şi Giurgiu. Distribuţia paturilor de spital pe judeţe este inegală, direct corelată cu gradul de dezvoltare al zonei

Topul judeţelor după numărul de paturi de spital la...

Autor: Mirabela Tiron

17.09.2021, 18:20 590

Pacienţii sunt forţaţi să plece spre spitale din oraşe mari în căutare de personal medical calificat şi secţii dotate corespunzător.

Capitala ocupă primul loc în top după indicatorul paturi la mia de locuitori (11 paturi în spitale publice la mia de locuitori), potrivit calculelor ZF. Media pe ţară este de 6,5 paturi în spitale publice la mia de locuitori, nivel sub cel al Ungariei, ce raportează 7 paturi la mia de locuitor.

„Sistemul public de sănătate suferă de mai multe probleme, una dintre acestea fiind distribuţia inegală a paturilor, la fel ca distribuţia inegală a medicilor. Aceste paturi trebuie să aibă şi dotările necesare. Degeaba avem paturi dacă la secţia de pneumologie de exemplu nu există dotarea cu oxigen sau dacă nu există medici.  Pacientul este forţat să plece spre centre din alte oraşe“, a spus pentru ZF Laszlo Lorenzovici, consultant în cadrul companiei Hospital Consulting.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO