LIVE: VIDEOCONFERINŢA ZF/CITR – CE ADUCE 2K22 PENTRU BUSINESS-URILE ÎN IMPAS? Avertizarea timpurie şi viitorul soluţiilor de restructurare. Preocupările oamenilor de business.
Companii

Topul firmelor de asigurări în funcţie de dependenţa de poliţele RCA

Poliţele auto obligatori (RCA), prin­cipala sursă de venituri pentru pia­ţa locală de asigurări, reprezintă în me­die circa jumătate din por­tofoliile com­paniilor de profil, însă sunt cazuri în care ponderea RCA-ului în total sub­scrieri trece de 90% sau se situ­ea­ză la numai 10%, arată calculele ZF pe baza da­te­lor Autorităţii de Supra­ve­ghere Fi­nan­ciară (ASF).

Euroins, asigurător aflat în re­dre­sare financiară, este cel mai de­pen­dent de poliţele RCA, din mo­ment ce vânzările de asigurări auto obli­ga­torii reprezentau la finalul lunii sep­tembrie 95% din afacerile totale, echi­valentul a 502 milioane de lei. Euroins este urmată în­deaproa­pe de Car­pa­ti­ca Asig, con­trolată de omul de afa­ceri Ilie Carabulea.

Pe de altă parte, asigurătorii străini s-au retras treptat din piaţa de RCA, motivând că aduc pierderi.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.