Companii

Top zece nume din bricolaj: afaceri de aproape 15 mld. lei şi 18.000 de angajaţi

Top zece nume din bricolaj: afaceri de aproape 15 mld....

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.08.2020, 00:08 1666

Cele mai mari zece companii din domeniul bricolajului şi al distribuţiei de materiale de construcţii prezente în România au realizat împreună o cifră de afaceri de 14,6 mi­liar­de de lei în 2019, rezultat în creştere cu 15% comparativ cu anul precedent, arată datele centralizate de ZF.

Lider incontestabil a rămas şi anul trecut Dedeman, de altfel cea mai mare com­pa­nie antreprenorială din Ro­mânia, cu un business de peste 8 miliarde de lei. Îi urmează în top trei companii ale căror afaceri sar de 1 miliard de lei - Arabesque, Leroy Merlin şi Brico Dépôt. Cele zece nume incluse în analiză aveau împreună aproape 18.000 de angajaţi anul trecut.

Retailul şi distribuţia de materiale de construcţii re­pre­zin­tă o industrie de circa 4 miliarde de euro (aproape 20 mld. lei), care continuă să crească. În prima parte a acestui an, piaţa a fost susţinută în special de oamenii care au lucrat de acasă şi astfel au avut mai mult timp să dedice bricolajului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO