Companii

Top zece companii care administrează cele mai mari centre comerciale din Bucureşti au încasat venituri de peste 1,1 mld. lei din chirii în 2019. Băneasa, AFI şi Mega Mall sunt pe primele locuri

ANALIZĂ

Top zece companii care administrează cele mai mari...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

14.09.2020, 19:40 410

Chiriile prime pe piaţa de retail se situează la 75 euro/mp/lună în centrele comerciale, la 8,5 euro/mp/lună în parcurile de retail şi la 50 de euro/mp/lună pentru spaţiile stradale.

Peste 1,1 miliarde de lei au încasat în 2019 din chirii cele mai mari centre comerciale din Bucureşti, în uşoară creştere faţă de anul precedent, arată o analiză ZF pe baza datelor dispo­nibile pe site-ul Ministe­rului de Finanţe.

Liderul este mallul Băneasa Shopping City, din nordul Capitalei, chiar şi după o scădere de 5% faţă de anul precedent. Îl urmează AFI Cotroceni, cu 200 de milioane de lei venituri anul trecut, plus 6%. Restul proiectelor incluse în analiză au obţinut anul trecut venituri din chirii sub 100 de milioane de lei fiecare.

Datele includ zece companii şi 11 centre comerciale, prin firma Bucureşti Mall Development & Management fiind operate atât Bucureşti Mall, cât şi Plaza România, ale aceluiaşi dezvoltator – Anchor Grup.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO