Companii

Top 5 schimbări de management în agrobusiness în 2020. Şah pe un teren mare: mutări neaşteptate la vârf şi executivi provocaţi să se adapteze într-un segment diferit din piaţă

Top 5 schimbări de management în agrobusiness în 2020....

Autor: Florentina Niţu

28.12.2020, 00:02 973

♦ Românii au demonstrat că au abilităţi să conducă, iar multinaţionalele i-au ales în detrimentul expaţilor în funcţii de execuţie ♦ Ameropa Grains, unul dintre primii trei traderi de cereale din România, s-a despărţit de Costantin Vasile după aproape un deceniu ♦ După ce fondul chinez de investiţii CEE Equity Parteners a devenit partener al grupului Brise, l-a mutat pe Angelo Nicolae din comerţul cu cereale în comerţul cu echipamente agricole.

Anul 2020 fost un an al provocărilor pentru managerii din agrobusiness, prin prisma pandemiei de COVID-19 şi a secetei prelungite. Strategiile de business au fost regândite, investiţiile au fost făcute mai atent şi au avut loc restructurări de personal. Astfel, companiile s-au uitat după executivi capabili să gestioneze situaţii de criză şi să se adapteze uşor provocărilor.

Plecare surpriză

În mijlocul verii, Constantin Vasile a anunţat că pleacă de la conducerea Ameropa Grains, unul dintre cei mai mari traderi de cereale din România, după 9 ani de activitate în cadrul grupului elveţian, pentru „a urma alte proiecte şi noi oportunităţi în afara grupului Ameropa Grains”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO