Companii

Top 10 cele mai mari companii din România în 2018: pentru prima dată sunt şapte companii cu afaceri de peste 10 mld. lei

ANALIZĂ

Cele mai mari zece companii din România au avut în 2018 o cifră de afaceri cumulată de 131 mld. lei (28 mld. euro), în creştere cu 20% faţă de 2017.

Automobile Dacia, OMV Pe­trom Marketing şi OMV Petrom SA sunt cele mai mari trei com­pa­nii din Ro­mâ­nia du­pă cifra de afaceri din 2018, pe un podium nes­chim­bat faţă de 2017.

Dacia a avut afaceri de 24,7 mld. lei în 2018, în creştere cu 6,8% faţă de anul anterior, fiind singura companie din România care reuşeşte să treacă peste pragul de 20 de miliarde de lei, arată o analiză a ZF pe baza datelor publice şi a informaţiilor care vor apărea în catalogul Cei mai mari jucători din economie – ediţia 2019.  Topul ia în calcul entităţile fiscale aşa cum sunt înregis­trate la Registrul Co­mer­ţului, şi nu analizează rezultatele la nivel de grup. La nivel de grup, OMV Pe­trom, de exemplu, a avut în 2018 o cifră de afa­­ceri de 22,5 mld. lei, un profit net de 4,1 mld. lei şi un număr mediu de 13.201 sala­riaţi, potrivit datelor din chestio­narul com­pletat de companie în vederea realizării ca­ta­logului Cei mai mari jucători din economie.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.