Companii

Titan Machinery turează motoarele: au preluat un dealer de utilaje agricole din Bulgaria

Titan Machinery turează motoarele: au preluat un dealer de utilaje agricole din Bulgaria

Autor: Gabriel Razi

14.02.2012, 11:26 584

Titan Machinery, cel mai mare dealer de utilaje agricole din Statele Unite, a achiziţionat compania bulgară Rimex, un dealer de utilaje agricole care operează şapte dealership-uri de utilaje agricole. Achiziţia din Bulgaria este a doua preluare făcută de americani în Europa de Est după ce în ultimele luni ale anului trecut Titan a preluat operaţiunile firmei româneşti Agroexpert, redenumită în prezent Titan Machinery Romania.

"Suntem încântaţi să ne extindem prezenţa internaţională prin achiziţia Rimex. Această preluare ne premite să ne echilibrăm operaţiunile din Europa de Est după expansiunea recentă din România", a declarat David Meyer, preşedinte şi CEO al Titan Machinery.

Pieţele din Bulgaria şi România sunt singurele prezenţe în afara Statelor Unite pentru compania-gigant, cu afaceri anuale de 1,5 miliarde de dolari.

Dacă în România americanii ţintesc afaceri de până la 40 de milioane de euro până la sfârşitul acestui an, în Bulgaria punctul de plecare este de 30 de milioane de euro, acesta fiind rulajul cu care Rimex a încheiat ultimul an fiscal.

Deşi afacerile companiei preluate în Bulgaria sunt cu 50% mai mari decât cele din 2011 ale filialei din România, piaţa locală are un potenţial superior celei bulgăreşti. Spre exemplu, recolta de cereale de anul trecut a bulgarilor se cifrează la 7 milioane de tone, cea a României este de trei ori mai mare.

Oficialii Titan Machinery nu au oferit informaţii despre valoarea tranzacţiei din Bulgaria, similar ca şi în cazul României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO