Companii

Titan Machinery apasă acceleraţia în România: a deschis un magazin la Oradea

Titan Machinery apasă acceleraţia în România: a deschis un magazin la Oradea

Titan Machinery

Autor: Gabriel Razi

23.03.2012, 13:10 915

Titan Machinery România, filala locală a celui mai mare dealer de utilaje agricole din Statele Unite a deschis un magazin în Oradea. Mişcarea vine la mai puţin de trei luni de la intrarea companiei pe piaţa locală prin preluarea distribuitorului AgroExpert Timişoara.

"Chiar dacă personal suntem vechi în piaţa maşinilor agricole, Titan Machinery România a început abia acum şi vrem să schimbăm un pic relaţia dintre vânzători şi fermieri. În acest scop vom deschide mai multe reprezentanţe zonale", a spus Radu Lupu, deputy general manager al Titan Machinery România.

Deschiderea de la Oradea face parte dintr-un plan mai larg de extindere al companiei, care include în acest an deschiderea şi a altor reprezentanţe în Roman, Iaşi şi Constanţa. Înainte de a deschide magazinul de ultilaje de la oardea Titan opera două unităţi de retail în Timişoara şi Bucureşti.

Titan Machinery România vizează pentru acest an afaceri de până la 40 de milioane de euro, dealer-ul finalizând anul trecut cu rulaje de aproximativ 20 de milioane de euro, potrivit unor informaţii anterioare.

Tot în primele luni ale acestui an americanii de la Titan Machinery au intrat şi pe piaţa din Bulgaria prin achiziţia dealer-ulu local Rimex. România şi Bulgaria sunt singurele două pieţe din afara Statelor Unite unde compania este prezentă.

Titan Machinery, un business de 1,5 miliarde de euro pe an, a fost înfiinţat în 1980 şi are sediul în West Fargo, statul Dakota de Nord. Pe piaţa locală Titan Machinery concurează cu alţi dealeri precum AgroComerţ Holding (Claas) sau NHR Agropartners (New Holland).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO