Companii

Titan extinde fabrica pentru a produce chiflele McDonald's

10.02.2009, 17:10 125

Producatorul de morarit si panificatie Titan, unul dintre primii cinci jucatori din piata, detinut de grupul austriac Leipnik Lundenburger Invest (LLI), va investi peste 10 mil. euro in extinderea fabricii din estul Capitalei, principalul beneficiar al acestei investitii urmand sa fie operatorul de restaurante de tip fast-food McDonald's.

"Parteneriatul a fost incheiat intre McDonald's Europa si LLI Euromills, actionarul majoritar al Titan. Prin intermediul acestui parteneriat, Titan va investi zece milioane de euro in extinderea fabricii pe care o avem cu o noua unitate de productie de chifle si va deveni singurul producator de chifle pentru Romania si Bulgaria al lantului McDonald's din aceasta regiune", a declarat Stefanos Krommydas, directorul general al producatorului de panificatie Titan.
Constructia noii unitati de productie va fi demarata peste aproximativ doua luni, urmand ca aceasta sa devina operationala in cursul anului 2010, potrivit lui Krommydas. Investitia de zece milioane de euro va fi directionata de Titan in constructia si achizitionarea echipamentelor de productie necesare fabricii de chifle, care va avea o suprafata de 3.500 de metri patrati si aproximativ 20 de angajati.
 "Pentru McDonald's acest parteneriat reprezinta o modalitate de reducere a costurilor, importurile fiind foarte scumpe in acest moment. Pentru Titan, noua fabrica va aduce un plus de aproximativ 500.000 de euro la profitul anual al companiei", a spus Krommydas.
 Reprezentantii Titan, companie detinuta in proportie de peste 97% de grupul austriac de panificatie LLI Euromills, estimau finalizarea anului 2008 cu afaceri de intre 76 si 80 de milioane de euro si un profit de 3,2 milioane de euro, dupa ce in prima jumatate a anului trecut au inregistrat o cifra de afaceri de 154,5 milioane de lei (circa 43 mil. euro), in crestere cu peste 50% in lei si peste 40% in euro fata de aceeasi perioada din 2007.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO