Companii

Tinmar, businessul lui Augustin Oancea, a făcut 1,1 mld. lei din furnizarea de energie în S1 2017

Augustin Oancea

Augustin Oancea

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.08.2017, 00:07 2786

Grupul energetic Tinmar, controlat de omul de afaceri Augustin Oancea, a obţinut 1,1 mld. lei doar din furnizarea de energie electrică în primul semestru, o creş­te­re de 12%, în vreme ce celelalte divizii ale grupului - de combustibili şi gaze naturale - au ră­mas constante la nivelul de anul trecut.

Circa 70% din businessul Tin­mar vin din furnizarea de energie.

La finalul lui 2015, conducerea Tinmar a luat decizia de a separa struc­tura grupului în trei companii dife­rite în funcţie de obiectul tran­zac­ţionat. Măsura a fost luată ca ur­mare a dimensiunii considera­bile la care ajunsese grupul.

În urma acestui proces de divi­zare, au rezultat trei companii dis­tinc­te, toate controlate de Oancea - Tinmar Energy, Tinmar Oil şi Tinmar Gas.

În ultimul an, după reorganizare şi după criza din iar­nă de pe piaţa energiei, Tinmar a pierdut unii dintre cli­en­ţii mari industriali pentru care era furnizor, printre care NEPI, cel mai mare proprietar de malluri şI birouri din România.

„E o fluctuaţie de clienţi în piaţă, în general pe partea de clienţi non-casnici, unde suntem noi prezenţi în prin­cipal. Fluctuaţiile de preţ la energie au determinat şi aceste fluctuaţii de clienţi. Clienţi casnici avem doar câteva mii“, spune Oancea.

Tinmar are o cotă de piaţă de 12% pe piaţa consu­matorilor industriali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO