Companii

Tinerii şomeri ar trebui încurajaţi să pornească o afacere de la zero

Tinerii şomeri ar trebui încurajaţi să pornească o...

Autor: Claudia Medrega

11.08.2013, 10:34 893
Şomajul în rândul tinerilor poate să fie redus prin dez­vol­tarea antreprenoriatului, care poate să fie susţinut prin re­ducerea birocraţiei, finanţare şi mentorat, consideră Mihaela Matei, Marketing Supervising Associate EY România, coordonator al studiului EY Antreprenorii Vorbesc.
 
„Una dintre soluţiile cele mai valoroase şi, pentru unii, nu foarte evidentă pentru inversarea tendinţei şomajului în rândul tinerilor este susţinerea dezvoltării antreprenoriatului. Antreprenoriatul vine cu două surse de scădere a şomajului: cu cât mai multe companii sunt înfiinţate, cu atât mai mult va creşte numărul de angajaţi, iar cu cât mai mulţi tineri vor deveni antreprenori şi se vor autosusţine, numărul şomerilor va scădea”, explică reprezentanta EY România, una dintre cele mai mari firme de audit şi consultanţă.
 
Angajaţii IMM-urilor cu mai puţin de 250 de salariaţi reprezintă, în medie, două treimi din numărul de angajaţi din ţările G20. Aceste companii creează joburi la o rată dublă faţă de companiile foarte mari şi sunt mai dispuse să angajeze persoane aflate în şomaj, conform raportului „EIM Do SMEs create more and better jobs?”. În România există în prezent peste 200.000 de companii cu zero angajaţi, respectiv o treime din numărul total de companii active la nivel local, potrivit datelor ZF.
 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO